Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stockholms central


TidsResor

*
Vad fyller marmor?

Nötta under så många sulor, tyngd och steg

Det visar inga tecken på slitage
de massiva styckena ligger säkrade

Faller du, faller du

Ådringarna ligger tätt, årtusenden sammanpressade

Känner du dig ensam så se ner mot dina fötter och förnim dig om förfädernas resande



*
På resande fot
på resans väg hemåt
150 år med järnvägen
kolen
elen
mötena
avskeden
minnena
Så många människor
män i skor
alla vi resande varelser
Vart bär det av
Vart ska vi sluta
Låt tågens oohoo sprida sig i dina öron och se dig omkring efter nya resor på säkrat järn


*
Köa i raka rader
i tystnad
ingen stress
Ingen vågar gå före
ingen släpper platsen av egen fri vilja men
kanske av samvetets egenheter
men vi håller platsen åt kära
åt våra
våra egna
Men är verkligen ingen man en ö i kö

I å a ä e ö




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 430 gånger
Publicerad 2006-12-04 18:24



Bookmark and Share


  Jonas Hagén
här förlorade jag mig ett tag i orden, det är väll så det skall va.
2006-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson