Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självisk martyr

Hon tyckte att han var självisk,
som låg och drog sig en timme extra på morgonen,
medan hon inte ens hade tid
att äta frukost i lugn och ro,
för allt som måste fixas.

Han tyckte att hon var självisk,
som inte satsade tillräcklig energi på att städa,
fast han förklarat flera gånger för henne,
hur viktigt det kändes för honom
med ordning och reda i hemmet.

Hon förstod genast att han hade rätt.

Men istället för att ställa väckarklockan
på halv fem nästa morgon,
fortsatte hon att vara självisk.

Det var ju egentligen hon själv,
som sov den där timmen extra på morgonen,
tänkte hon och log förnöjd.





Fri vers av Lena Nilsson
Läst 653 gånger
Publicerad 2006-12-05 12:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson