Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hondjävul



hon
sträcker sina armar mot skyn
för att hämta kraft
ur de mörka molnen som tornar upp från ingenstans
hennes späda kropp suger åt sig krafter
du inte kan se men känna
först som ett sus som ökar till ett kraftfullt dån
ett oväsen du inte kan hejda tränger in i ditt huvud
hon ler lyckligt men du värjer dig
så liten men ändå så kraftfull
vinden rycker i er båda
du vacklar men hon står stadigt
stormen rycker i hennes tygrika klädsel och långa hår
gör allt till en vansinnesdans
du kryper ihop av skräck
när hällregnet kommer
ni andas båda häftigt av olika orsaker
hon står kvar
som ett träd djupt rotat
så liten
men ändå inte
hennes styrka så fasansfull
oändligt lockande
förtrollande
betvingande
himlen lyses upp
en öronbedövande smäll
du ser henne i silhuett mot blixtens fräsande
allt blir mörkt
du vänder dina förgråtna ögon mot henne
ser att hon lyser inifrån
hon möter med lågande blick
så förtärande
brännande
full av hetta
värmande
ljus




Fri vers av glittertindra
Läst 1252 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2006-12-07 18:53



Bookmark and Share


  blaite
Låter läskigt..har aldrig stöt på en sån men blir nog lite rädd..lovar
2009-08-10

  UllaBritta
Hondjävulen, ja det är något man ta fram i sig själv ganska ofta. Men då är man inte lika vacker som du beskriver i din dikt. Kraftfullt dån kan mera stämma på mig. Man vacklar flera gånger.

Den dikten du har skrivit är rent av det bästa jag läst, förutom mina förstås. Nej nu skojade bara.
Tack för de fantastiska orden du skrivet.
2009-03-03

  Hannadraken
Wow, vilken text. Den vill jag bokmärka.
2008-11-11

  stuckNReality
så mäktigt skrivet, blir alldeles betagen av den. så enkelt beskriven hondjävulen är men så tydlig i fantasin
2008-06-24

  Connie
Wow, vilken energi, störtskön! Jag känner hondjävulen i mig ;)
2008-03-02

  Thurizas
blir helt hänförd av detta magiska starka väsen denna hondjävul!! wow vad härligt=) tack=)
2007-12-31

  Bodil Sandberg VIP
Ser framför mig en sprudlande amazon...en vindarnas härförare...tar dig med storm!!!!Och mig!!!!
2007-04-20

    bottle of pop
gillar den jättemycket!
2007-04-18

  SvartaRegndroppar
Det är nästan så man får fråga om du målade med vattenfärg eller olja..

Vilka bilder du förmedlar, riktigt vackert!
2007-04-10

  Annika Gustafsson
åh jag ryser av helt makalöst bra känslor en dikt helt i min smak, vildkvinnors styrka *****
2007-02-17

  Annika Gustafsson
Vackert ock kraftfullt, du kanske skulle gilla några av mina, du är välkomen att läsa.
2006-12-07
  > Nästa text
< Föregående

glittertindra
glittertindra