Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oligark



de kom efter den stora vittringen
då barnen slutat att önska
och snön föll likt aska i vinden

som svarta kostymer spred de sig
över sädesfälten, över kyrkogårdarna
och till hemmets trygga värma

det var inte tid utan början
barnen dog den natten
en efter en försvann de ut i stormen

och då den obesvarade bönen dog ut
föddes ett skrik ur tystnaden
och lågorna brann för frånvaron




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1700 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2006-12-08 00:18



Bookmark and Share


    God is a lie
Mörk och sorglig, jag gillar den !
2007-12-13

    Issand. VIP
oj , så vacker sorglig, fin!!!!!
2007-09-15

  rebecca d
dystert...om hopplöshet. Vackert i allt det mörka. BAarnen, de viktiga!
2007-07-12

  Lars Anders Johansson
Jag gillar ditt arkaiserande språk.
2006-12-11

  Isla Estrecho
Mästerligt skrivet tillika mästerlig titel. Det jag gillade speciellt var att den inte var övertydlig med tanke på titeln. Ger plats för egen tolkning. Bra, bra herr 78.
2006-12-08

  Jessica Ewa
Mästerliga rader.
// Jessica Ewa
2006-12-08

  noname_realmind
Oerhört snyggt skrivet
med stor tyngd hela vägen ut!
2006-12-08

  alfa VIP
Början, slut
Svart, vitt
Himmel, jord
Rikedom, fattigdom
Liv, död
Värme, kyla
Olja...

Kontraster inbäddade i ditt signifikanta språkbruk.
Vackert, sorgligt och ödesmättat. Läsvärt. Tack.
2006-12-08

  Åsa Gustavsson VIP
Mättad med kraft
tiden komprimerad
om saknad.
2006-12-08

  Mikael Lövkvist
En stor dikt.
2006-12-08

  himlens hemlighet VIP
den här är grym bejbi!
2006-12-08

  wayward - taiga
solidaritetens famn

åts som kaviar

på jalta
2006-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP