Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små saker om dig...

 

Små saker som att; 
du söker mina läppar i sömnen
viskar mitt namn
och att du alltid tycks vakna intill mig
på min sida sängen
utan att minnas hur du kom dit
med mig längst ut på kanten

 

Små saker som att;
alla dikter plötsligt handlar om dig
och att, hur mycket jag än kysser dig
är det inte tillräckligt
jag vill alltid ha mer
och blir nästan galen
av att åtrån aldrig tycks stillas

 

Små saker som att;
När du blir godkänd
av nära och kära
så tänker jag självsäkert att
du behöver inte säga det
att han verkar kanon
jag vet det redan

 

Små saker som att;
Jag plötsligt förstår
och inser att det jag jagat
i alla dessa år
alla dessa människor 
inte på något vis 
kan kallas för kärlek

 

Små saker som att;
Vi just den kvällen
valde att gå just dit
där vi aldrig annars är
av helt andra anledningar
fast vi idag minns det som
kvällen vi möttes

 

Små saker som att;
Små saker blir stora saker
när de handlar om någon som du 
som kan ge mig den där känslan
jag slutat hoppas på
för att när jag minst anar det
bli totalt motbevisad




Fri vers av Emma_med_t
Läst 896 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-12-08 11:21



Bookmark and Share


  Fanny2
Underbart skrivet om kärleken.

Ödmjuk framtoning.

Mjukt och fint.

Kram

L.
2007-12-20

  swimsus@gmail.com
Underbart..och så fint och vackert skrivet om de små tingen..precis som du skriver i slutraderna...de små sakerna ÄR eg. inte små...de är enorma!!!

Jag gratulerar till den stora kärleken också!! *Hipp Hipp!!* ;)
2007-02-06

  Propella
*svindel*

Tack för att du skrev den här. Den kommer följa mig i många dagar.
2006-12-11

  stella
Jättebra Emma, en riktig Äntligen hemma-dikt!
2006-12-08

  Lilla_Lala
Helt ljuvlig Emma! Underbart att du känner så och jag längtar efter att få se er tillsammans. Så här fina ord behöver egentligen ingen kritik, men i den tredje sista raden i sista stycket fastnade jag lite på formuleringen och har ett förslag:

som kan ge mig den där känslan
jag hade slutat hoppas på
för att när jag minst anar det
bli totalt motbevisad

Saknar dig, Emsen! Klemmer
2006-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Emma_med_t