Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skifte

 

över gårdsplan går
genom dimma
slår grinddörren öppna slag

kroppskonturer dricks
ur fylls på
då nattens tunga andas dag

vatten vandrar
bort längs fåran cirklar
ugglan ut ur tystnaden

 




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-11 20:04



Bookmark and Share


  ZARIFE DEMIR
Det är dikten känsfula!
Mycket fint!
Fem aploder.
2010-02-13

  Scalebag
Du är Så duktig! Så igenkännande och rent av vackert alstrat! Nästan en persisk mystik över somliga texter! Du måste vara sänd från ovan! Låt mig kyssa dina fötter...
2006-12-16

  Mikael Lövkvist
Underbart vackra och stämningsfyllda bilder. Härligt, Daniel!
2006-12-15

    Camillaa
Poesi på högsta nivå!
lekfulla ord och en känsla
som är få förunnade :)
Tack!
/ C
2006-12-14

    Oprofessionell
gillar titeln grymt mycket (brukar falla direkt för dom, varför vet jag inte) och sättet som radbytet är på är annorlunda och känns lite sådär modernare.
2006-12-13

  Johannes
Jag har ibland svårt för såna här poetiskt vackra dikter. Kanske för att det lätt blir, jag vet inte... sådär ... "meh"... eller bara för att jag själv har svårt för att skriva på detta vis. Jag finner aldrig ord vackra nog att beskriva saker och ting...

Nog babbel... till poängen!

Du... däremot lyckas alldeles utmärkt. För detta var grymt... snyggt rimmat och vackert inpå bara skinnet. Riktigt målande ...

I like!
2006-12-13

  Bodil Sandberg
Härligt poetiskt!Du lockar fram de där känslorna som finns långt inom...tack!
2006-12-12

  Nettan
Bra rubrik, skön text, fin rytm och levande bilder skapar du här. Allt med lite småmystik omkring. Lockande intressant metamorfos!
2006-12-12

  wayward - taiga
Hej igen,

du har redan ändrat den i publiceringen va?
Eftersom jag kommenterade direkt efter första läsningen
är det lite svårt att säga om originalet var bättre,
och även för att jag tycker att den andas samma bilder
som jag såg då..

rimmen är fina slag - dag
och radbryten

slagen är som ugglevingar och
jag har vart inne på stora skogsfåglar en tid,
hh´s berguv är grym, -den köper jag!
bra att den flyger 'ut ur tysnaden',
och inte 'in i nåt'

Gillar den här: no doubt!

mvh
2006-12-11

  himlens hemlighet VIP
nämen titta...så fin...bryter lite mark i ditt namn...dårå ;)

å det är ingen uggla...det är en berguv!
2006-12-11

  wayward - taiga
Så här i första läset räknar
jag till minst fem skiften,
-lite fränt på så få rader!

Lika kul som alltid att fantisera kring dina texter:)

-Ha det!
2006-12-11

  Cris
Ser skiftet framför mig

dimmigt halvmörker blir ljus

gillar bilden helt enkelt
och klangen i dikten
2006-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP