Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jajajaja. Jag vet att det är värsta modet att skriva om alla växthuseffekter nu. Men det är bra. För det är viktigt. och nu gör freya sitt försök. Wish me good luck!



En trasig tanke i ett vinterfattigt December

En liten skugga
som vandrar
ensam i det stora
med inte en tanke
på att om sexton år
då kommer
inte julen vara vit
inget mer
det som göms i snö
kommer upp i tö



I ett försök
att klistra tillbaka alla pusselbitarna
men det är svårt
när ingen hjälper till
bara hjälper till
med att riva loss igen
och ingen har tålamod för evigt



Vi har ett syrefattigt område
men det är långt bort
och det kommer vi aldrig att se

 


Men vi har ett vinterfattigt december
där blommorna slår ut på nytt
där tomten måste simma
för nu är det översvämmning
och alla åker vattenskidor
och de vinterfattiga solstrålarna
som nu börjar vara farliga

 

I oron för en ny istid
badar vi på julafton
i hopp om att kunna laga trasiga ärr
så rispar vi egentligen bara upp dom



Tusen trasiga tussilagos
som blivit kvar från förra våren
börjar blomma nu
sådär lagom till jul



Vi tror att allt är till för oss
för att vi ska få njuta
vi tror att det som skapats
är till för våran skull



En utsuddad liten skugga
som vandrar i det stora
tänker
att vi är nog bara ett experiment
ett test
på hur lång tid det tar
innan vi förgör oss själva

 




Fri vers av Freya
Läst 961 gånger
Publicerad 2006-12-12 11:45



Bookmark and Share


  Emilie
väldigt stiligt, och sådär oskyldigt. Du får med allt som behövs för att koka ihop en perfekt text om växthuseffekten.

Budskapet är som tydligast i slutet. Bra! *bokmärke*
2007-01-07

  andreawolf
men hallåå....jag vill ju zpräjja maj här.. :/ men jaa stackars tomten >.< hallå, det måste ju finnas en lösnig..?
2006-12-28

  Lollan_
I love this dikt so very mush.
Den är otrolig ju. Så bra skrivet, så precis på pricken.
Åhh, vet inte vad jag ska säja mer om den, den är för bra för att beskriva!
Slutet var fint. Hemskt. Underbart vackert.
"innan vi förgör oss själva" .
*Älska*
Du skriver så, åhh, JÄKLA BRA! :D
2006-12-14

  Jer
Fina tanker från en
utsuddad liten skugga
som vandrar i det stora.

Tack för att du tog fram
pennan.
2006-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Freya
Freya