Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Mitt liv utan

 

Du tog ditt liv och övergav mitt.

Glädjen kom aldrig, hur jag än längtade och slet sönder mitt inre blev det inte bättre.

Det var ingen dröm, det var verkligheten som jag inte ville acceptera. I min fantasi fanns du kvar, men vad hjälpte det när jag behövde dej hos mej levande och hel och inte i mitt huvud.

Som så många gånger förr lämnade du mej ensam gråtandes för ditt liv. Men bara den här gången blev jag rädd, och jag önskade att du aldrig hade mött mej. Gjort mej till en anhörig, någon som skulle ta hand om konsekvenserna, sorgen efter dej.

Jag står kvar, där jag alltid har stått, vid din sida, men du finns inte kvar på min sida. Varje stol är tom, och både mina händer går fria.

Du övergav mitt liv när du tog ditt.  

 
Fri vers av L e e
Läst 886 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2006-12-12 15:00Bookmark and Share


    ej medlem längre
Slutmeningen är jättefin och får en att stanna upp.
2011-01-22

  ConfusedByYou
Otroligt fin dikt, jag har haft många som varit nära på att lämna mig genom självmord och bara den rädslan och sorgen är stark, kan inte tänka mig hur det skulle bli om de faktiskt tog det steget in i döden, verkligen jätte fin dikt.
2010-12-14

  Jean-Michel Orblin
kärlek smärtar
2010-11-26

  lodjuret/seglare VIP
först fick jag för mig att texten blott var en av de där tusentals som handlar om hur någon tycker sig övergiven av någons kärlek eller i vilket fall tron att det handlade om kärlek vilken förbyttes i något annat tillstånd och vilket som förräderi detta förlopp utgjorde. Men i slutet kom så svaret. Det möjliga förräderiet bestod inte i att lämna och fortfarande finnas på annat håll. Utan brottet bestod i att lämna livet självt, inte bara en individs liv. Vilket fick mig att ändra uppfattning till att tycka texten något skiljer sig från andra och göra den till mer intressant läsning.
2010-09-06

  Bibbi VIP
Så smärtsamt berörande.
2010-09-05

  loukelly
\"varje stol är tom\" tycker jag var bland det bästa jag läst för att beskriva en tomhet. tack för den.
2007-04-15
  > Nästa text
< Föregående

L e e

Mina favoriter
H E L V E T E