Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min käraste, käraste The Third... Dock kan inga ord användas för att göra rättvisa dig för sådana ord har aldrig funnits, men man kan ju försöka..


Rosen, den ensamma rosen som beundras

En lång ensam hed
som verkar aldrig ta slut

Med gult torkat långt gräs
som dimman svävar över

av is som fryser varje ting som möter den
till is


Men någonstans

Någonstans


under allt visset gult gräs
står
det

en ensam liten röd

Ros

En ros som borde ha fallit för många
dagar,
veckor,
månader

år

Men dock står kvar i all sin prakt

som om de vore de bästa dagar
inte
de sämsta


Täckt av frost
men



varm


Djupt inom rosen
finns
en värme som världen och heden
aldrig sett

En sådan värme som alltid överlever
En sådan värme som värmer alla andra

alltid andra främst

Jag vill

Jag vill
plocka dig
och
ta med dig in i min varma röda lilla stuga

Jag vill
sätta dig i vatten
och
skydda dig från alla världens faror

Jag vill
värna om dig
och
aldrig gå ifrån stugan...

Men

Du
skulle aldrig

Aldrig!


överleva...

För det du överlever på
är
att värma andra

med din vackra uppsyn
och
värme


Så jag ler

sätter mig ned
i den kalla dimman över den gula heden

Ser på den lilla röda rosen

Värker i mig
I
mina ögon

Ty din värme och uppsyn

trots den kalla frosten

är så


vacker...


Sitter där i alla mina dar
och
beundrar

Beundrar den lilla röda
rosen

på den gula heden
utan slut




Fri vers av Skymningens Miia
Läst 634 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-12-12 20:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåder!
2008-02-26

  TedEdFred
ååååh. så vackert.. frost är nog bland det vackraste som finns. :) jättebra skrivet!!
2007-01-16

  The Third Poet
- Mamma titta
+ Wow, vad vackert är det du som skrivit det?
- Nej det är en vän som skrivit det till mig känns det som
+ Ja det var vackert
- ahh, mamma jag tänker rama in den här
+ men det är för dyrt!
- Mamma detta är det bästa som hänt mig i hela mitt liv!!!!
+Ja, du kanske har rätt...


Oändligt, evigt, till andra sidan världen och universum tusen-miljarder,biljarder tack för dessa sjukt vackra ord - Jag ser din själ sittandes vid min sida just nu :D
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Skymningens Miia