Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gagarin


Gagarin, jag är ingen ängel.
Himlen är svart, klockan är fem,
natten kom plötsligt,
en stjärnlös eftermiddag…

Gagarin, är du kvar däruppe?
Kan du se mig nu?
Och kan du säga mig,
vem det är du ser?

Gagarin, jag är ingen kosmonaut.
Jag har inga vingar,
ingen Sovjetunion bakom mig,
inget alls du vill ha.

Gagarin, världen förändrade oss!
Fastän jag aldrig flög,
inte ens med, inte med någon,
känner jag luft under fötterna…

Gagarin, du är mer än propaganda.
Du är min inspiration,
min hemliga strävan uppåt,
mot hundarna som dog…

Gagarin, jag är ingen ängel.
men om du vill, så möts vi,
någonstans, i kosmos, där,
två själar flyger i viktlös evighet.

(Gagarin, rädda mig!
Hjälp mig!
Jag vill nå dig!
Vara hos dig!

Gagarin, varför,
varför önskar jag endast
det jag aldrig
kan få?)




Fri vers av josefina
Läst 598 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-13 11:30



Bookmark and Share


  Katja-
\"Gagarin, jag är ingen ängel.
men om du vill, så möts vi,
någonstans, i kosmos, där,
två själar flyger i viktlös evighet.\"

Känslan i texten är obeskrivlig,
ditt sätt att skriva på gör att man
bara vill läsa mer och mer..

Riktgt bra,
applåder!

K.
2007-07-09

  Nils Sondefors
Finstämt, med en längtan som bär (uppåt?).
Fin symbolik, det känns äkta och ärligt...
2007-04-19

  Nem
Texten är mycket bra, men du har fått en del om den redan.

Jag funderade över om du har läst Lotta Lotass\' Tredje flykthastigheten, en roman som handlar om Gagarin och rymdprojektet. Det är en poetisk bok med mycket språk, mycket känsla, och många livsöden.
2007-02-11

  Emilia Mattsson
Mycket vackert, mycket fint,
Läckert att du kopplar Gagarin till dikten..superbt:)
2006-12-26

    Mattias Karlsson
Om man ska välja de ouppnåeliga så är Gagarin en av de mest laddade symbolerna för både människans frihet och fångenskap. Först ut i rymden i en liten, lite kapsel. Fin rytm, bra språk!
2006-12-25

  Freeman
Åhhh.....så vacker den är!!! Tack för att du lade upp den!
Jag har bara en önskan till...och det är att jag hade fått höra dig läsa den på ryska, det hade varit fullkomligt!!! =)
2006-12-15

  Håkan Tendell
Gagarin, först av alla att plöja genom rymdens faror, gjorde sin resa uppbackad av en hel nation.

All heder åt denne Sovjetunionens hjälte, men än större heder åt dig som utan understöd av någon armé av forskare och ingenjörer eller det kalla krigets budget följde ditt kall och gjorde en resa långt mer beundransvärd.

Gagarins, Pusjkins och Dostojevskijs hjärtan, de klappar för dig och följer dina vidare öden från sina himlar.
2006-12-13
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina