Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade denna dikt efter min far Sven Lindh som växte upp i Piteå under de fattiga år som vi aldrig får glömma.


TJUGOTAL

Du fattigmansbarn -
Hård blev din lott,
som gammal jag tänker
på åren som gått...

Trångt var i stugan
på ett rum och kök,
där kölden kring väggarna
frostblommor göt

På usel lön och mager kost
tretton barn där fostrades opp
Svälten den ofta
hälsade på,
Ty barnbidrag och annat
det fanns ej då.

Om \"glada tjugotalet\"
man hör då och då,
Vi fattiga som frös och svalt
kan detta ej förstå -
Det får stå för de rika
som hade allt...





Fri vers av Brage Lind
Läst 254 gånger
Publicerad 2006-12-14 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Brage Lind