Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om avfolkningen i norr


Ödemarksbyn

Gammal och grå - ensam jag sitter
i ödemarksbyn
Dimmorna svepa så sakta mellan
tomma lador och hus

Förnimmer ur dimman de komma,
kvinnor och män
som här ur vildmarken bröto
åt familjen sitt hem

Böjda och grå de vandrar
över tegar av vide och sly,
Vill de oss klandra vad
vi gjort deras by?

Så försvinna de åter
till intet...
I stillheten någon gråter -
Mitt innersta kanske det var...




Fri vers av Brage Lind
Läst 250 gånger
Publicerad 2006-12-14 10:57



Bookmark and Share


  Jonas Hagén
Bra du sätter fingret på ett problem, viktigt.
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Brage Lind