Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att utvecklas som människa är smärtsamt men också glädjande.......


Framsteg



Med stora
steg framåt

lämnade jag
mig själv
i ett vacumm

avstängd
kontaktlös

vandrade jag
vilset omkring

ingen såg mig
så bra!
mitt självförakt
gav vinst!

Bakom mitt
uttryckslösa
ansikte
gömde jag
mig

Det finns ett
annat val

ta steget tillbaka
det behövs inte
mycket

för att komma närmare
mig själv än någon
annan
tog jag risken

fann en känslig
äkta person

som kunde öppna
sitt ansikte för
världen ta emot
någon annan

utan rädsla
ett litet steg
tillbaka

räckte gott
och väl.






Fri vers av Karin Rosberg
Läst 973 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2006-12-14 20:00



Bookmark and Share


  Ronny Berk
eftertänksamt om livs vara och kunna
2014-01-05

    FinnRaggarn
Verkligen underbart Framsteg.

skall tänka på det när jag
öppnar dörren i Chevan
visar mitt ansikte
för att ta emot en annan.

Tack o God Fortsättning
2010-01-03

  Bodil Sandberg
Vilken enastående vacker och klok dikt karen...att ta ett steg tillbaka..ja något man onekligen behöver göra emellanåt..och skaka om den inre själsliga kompassen...kommer att tänka här lite..nålen mot regnbågen..där skatten är..vår egen styrka..kraaaaaaaam
2008-10-27

  Quasimodo
Starkt och fint för att hitta det man är och växa till livet man har!!!
2008-08-02

  Kalle.O
Underbart skrivet!
2008-07-30

  Karin D
DU..nu är jag i den position att jag tar steg efter steg, men framåt bär det..igen:-) Tack
2008-07-29

  Karin D
Djup och varm text, sökande efter det inre självet måste vi alla ibland. Tyckte om din text
Karin
2008-06-27

  aol
gripande starkt
2008-05-24

  Maria T
Karen.
Du beskriver denna utveckling så fint.
2008-04-28

  Fredrik P. VIP
Lysande klart, rakt och
och vackert om svårfångad
insikt och erfarenhet.
Bravo! Bokmärkt!
2007-08-26

  Lena Renman
Hej Karen, läser hos dig nu och du så sant som det var sagt.
Lena
2007-05-29

    ej medlem längre
Mycket gripande o starkt
2007-03-24

    Syrak
Jätte fin dikt om självinsikt, gillar den starkt.
2006-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Karin Rosberg
Karin Rosberg