Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barndomens kanna

 

 

När natten är slagen och sju klockor ringa
jag tar mina skulder och tömmer mitt glas
En bön för att dagen förtröstan må bringa
och bördan befrias från nedgång och ras

 

Min kapsäck jag fylla med ungdomens händer
då livet var nätt som en skogsfågels dun
och dagen var full utav upptåg och fränder
som dansa längs bricksten vid släkthemmets tun

 

Men natten är slagen och sju klockor klämtat
min skuld äro gammal och glaset är tömt
När solen gått ner må då döden mig hämtat
min barndom i flaskan jag åter har glömt

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 1260 gånger
Publicerad 2006-12-17 22:14



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Snacka om att skriva rytmiskt! och det gäller för det mesta du skriver. Sambablues. gott mos killen!
2007-02-25

  alvan
Snyggt! Vilket flyt, klyftigt och riktigt bra!
2007-01-14

  "Silver" VIP
Oerhört snyggt, gillar effekten med glaset som töms i de första verserna och är tömt i den sista strofen. Hela texten andas avsked...
2007-01-02

  Reservskåningen
Får en oerhörd lust att tonsätta mästerverket
Mycket bra...
Tack
2006-12-31

  Janjohan
Stagneliusvibbar! Jag är på.
2006-12-30

  aftermath
vackert vemodigt fint rimmande.
2006-12-29

    Oprofessionell
På något sätt så relaterar jag detta till Jultomten, kanske bara är så att jag har världens största julstämning.
2006-12-21

  BitterSweet
... jisses.. menar förstås SUBSTANTIV.. inte subjektiv..*s* Lite sent i kväll..
2006-12-19

  BitterSweet
Detta var intressant... Steve.. menar du att man har använt ordet "trösta" som subjektiv??? "Att trösta" är ju annars ett verb och som Daniel skrivit det... dessutom i presens...

Jag vill gärna lära mer om detta... om det visar sig att jag har fel? Förklara gärna...
2006-12-19

  BitterSweet
Bra.. nu är det mycket bättre! *tummen upp*
2006-12-18

  jimi
sanslöst bra daniel, lite svårt med dun och tun,
2006-12-18

  Lars Granlöf
Detta är Poesi säger jag bara.
"Att glömma är att inte ta till sig lärdomen".
Men mänskligt.
Bra
2006-12-18

  Markattan
Vilken skön poesi med en ton av det förgångna. Väldigt stiligt hela vägen igenom, men även min favoritrad är: "som dansa längs bricksten vid släkthemmets tun", bara så snyggt.
2006-12-18

  BitterSweet
Jättefint Daniel... en dikt i lite "gammalsvenska"... annorlunda.

Bara en sak... "trösta"... inte gammalsvenska bara galen form. Bör nog vara trösten...
2006-12-18

  Bodil Sandberg
ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR...DENNA bedårande poetiska klang!!!
2006-12-18

  Mikael Lövkvist
En välskapad skulptur. Du är en ordsmed. Mycket vackert och känslofullt.
2006-12-18

  Fredrik P. VIP
Fint som snus skriver du in
dig i det barocka århundradet.
2006-12-17

    ej medlem längre
det bor en bellman
i dig. det gillas!
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP