Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blev ingen jul i år

Nu har jag tagit fram julgardinerna och den matchande julmattan.
Jag har hängt julglitter runt TV:n och tagit fram den snöande jul-iglon. Ni vet, en sån man skakar på och \"snö\" yr runt. En sån, med en tomte som skrattar.

Jag har tagit fram julljusstakarna och julstjärnan.
Jag har bakat jullussebullar och julpepparkakor.
Jag har också gått och köpt julchoklad och julklappar.
Julblommor har jag sått.
Julgranen har jag klätt och jullakan har jag bäddat min julsäng med.
Jag har putsat julfönstren.
Jag har jul-dammsugit hela huset. Juldammat har jag också.

När jag gick ner med juldammsugaren, jultrasan och julrengöringsvattnet i min julfamn ser jag att det är den 25:e.




Övriga genrer av Angel_of_Death
Läst 512 gånger
Publicerad 2006-12-15 18:32



Bookmark and Share


    Lola Linorum
Aj.
2007-11-16

  Marreb
Läser av många känslor i den här. En väldig ambivalens över julen och vad den står för, över att vilja ha den och ändå inte... den uttrycker ensamhet tycker jag.
2007-03-04

    Erika H
snyggt skrivet
stark text med en underliggande hårdhet
du spottar ut ordet jul i varje mening och det känns inte alls fel
ja jag gillar den här mycket
och du knyter ihop titeln med texten så snyggt på slutet
mycket bra!!!
erika
2006-12-17

    RivQah
Jätte bra...!
Men du, detta är vekligen ingen Haiku!
En haiku ska bestå utav tre rader;
Fem stavelser i den första, sju i den andra, och 5 i den sista.
2006-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Angel_of_Death
Angel_of_Death