Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Limbo

I ankomsthallen
på Leonardo da Vinci flygplatsen
mötte Ingrid evigheten
Den såg inte ut som hon hade trott

Den bestod av en klunga på 12 kvinnor
Nya noviser
i gamla kroppar
Exklusiva öden
med ordinära förhoppningar
Ivriga att invigas i Roms alla hemligheter

Var bodde påven
Vad hette Petersplatsen
Och så ville de ha svaret på den där frågan
Den som de inte vågade ställa
Den som de kom tillbaks för att få vetskap om

De var en samling med idioter
Trodde de verkligen inte att Ingrid skulle känna igen dem
Det var bara en timme sedan
som hon hade vinkat av dem i utrikeshallen
Tagit adjö
Pussat på kind
Skickat iväg

Så var de tillbaka
Visserligen klädda i nya kläder
och släpandes på nya släktingar
Men de kom alltid tillbaka
så fort passkontrollen
och de feta små hjulen på deras resväskor tillät

Ingrid brydde sig inte om att presentera sig
Hon nöjde sig med att stå där
Förförisk
som birollsinnehavaren i en italiensk 60-talsfilm
En sådan där som var blond och körde speedway
Lockandes
Som hon hette Inga
utalat med ett G-ljud som var lika tjockt
som ett nersvalt adams-äpple

En sådan där som var en symbol
för hur exotiskt livet kunde har varit
om man nu inte hade gift sig
med den som man hade gift sig med

Åhhh
sade de tolv kvinnorna med öppen mun
och de tänkte alla samma tanke
om man nu inte kan få det bästa som livet har att erbjuda
så kan man alltid följa med reseledaren hem
och titta på vad hon har i sina byrålådor

Gå iväg ville Ingrid skrika åt dem
Kom inte tillbaka en gång till
Skingra er
Rom har stängt
Fontana di Trevi är torrlagd
Jag orkar inte med er
Jag kan inte göra mer för er
Ha en bra dag

Men det gick inte
För det enda språk som hon kunde tala
efter alla dessa år i resebranschen
var bilingual turistiska
Ett flödande språk
rikt på superlativ
men utan ord för protester




Fri vers av magnus s
Läst 365 gånger
Publicerad 2006-12-15 20:21



Bookmark and Share


  carmie
Du är så underhållande och jag tror det beror väldigt mycket på att man känner igen sig.
2006-12-21
  > Nästa text
< Föregående

magnus s