Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var dag


Var dag söker jag röra vid dagens ljus,
varligt, som fingertoppar smeker kvinnans bröst,
fyllda av en stilla innerlighet och evig undran,
men oberört spelar och leker ljuset som alltid,
....................................................glittrar och gäckar

Var dag vidrör jag även Tomheten,
oändligt försiktigt, som ett öppet sår,
och svarets vrålande smärta spränger rummen
och tjutande förbränner de skärande brännornas
........................................................lågor allt i sin väg

Var dag rör jag likväl vid Intigheten,
varsamt, som en vindstilla fjäder faller,
och hon svarar med en tystnadens viskning
och hennes ögon ler


© 2006 Bo Ragnerstam




Fri vers av enkel
Läst 511 gånger
Publicerad 2006-12-17 17:04



Bookmark and Share


  månica
skitbra!
vet int vad jag skall säga mer, kippar efter luft bokstavligen
stark och berörande.
2007-01-18

    Camillaa
Gillar innehållet,
och uppdelningen
är i stort sett, perfekt!
/ C
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

enkel
enkel