Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var med mig nu


Nu


när tecknen

talar sitt tydliga språk

när alla spår

leder i samma riktning

när varje omen

vittnar om vad som komma skall


när tryggheten

vilar på bräcklig grund

när marken under fötterna

tycks svikta

när orosmolnen hopar sig

vid horisonten


när det plötsligt hörs

ett avgrundsvrål

och ljudet av tusentals hovar


när himlen förmörkas

av sylvassa pilar

och stenblock i riktning mot oss


Stå fast vid min sida

med skölden som skydd

och svärdet i högsta hugg


Håll blicken rakt fram

var beredd på att kämpa

hur mäktigt än motståndet är


Hela ditt liv

har du slipats för

den stund du nu står inför

Det är nu som det avgörs

om allt var förgäves

eller om det blir till din favör


Röken förblindar ditt öga

och stridslarmet dövar dig helt

Att nu ta till flykt båtar föga

ej heller att ligga ner stelt


Var med mig nu

vi skyddar varandra

när striden är i full gång

Min hjälp det är du

när vi ensamma vandra

in i vår hjältesång








Fri vers av Håkan Tendell
Läst 751 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-17 21:17



Bookmark and Share


    sunnanvind
En härligt dramatisk dikt som känns/ses i bilder då man läser!
2007-03-24

  Daniel lindqvist
ja se där..,riktigt överaskade och stabil text den berör åxå..,Bra!!!!
2007-01-03

  Bodil Sandberg VIP
Tillsammans är vi starka..tillsammans kan vi trotsa stormarna...du och jag...mot det som vill oss illa...det som vill kuva och kväsa...SNYGGT poetat som bara buuuuuuuuuuusen!!!!!
2006-12-30

  sachie
En mycket tolkningsbar text, där min egen fantasi får komma fram...

Vackert
2006-12-26

  Jessica Ebbesson
Det går att tolka in oändligt mycket i din profetia. Storslaget i sin känsla.
2006-12-20

  Anders P VIP
Ser och tolkar en till synes omöjlig förälskelse som dristigt och dåraktigt trotsar alla lagar.
2006-12-19

    wilja
Kampen vinns med dig i befäl.

Mäktig. Tapper. Övertygande. Och imponerade att du faktiskt håller hela vägen.


(fråga: ska det vara 'båtar'?)
2006-12-19

  BitterSweet
Amen...

... Känns som en helt underbar bön.

Att jag bara sätter en fyra, beror på att jag inte gillar formen så mycket. Tycker inte om när det är radmellanrum mellan alla rader. Men det är ju mitt tycke...
2006-12-17

  Emilia Berg
Den här dikten är härlig det flyter bara på och man andas emellan åt.
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Tendell
Håkan Tendell