Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Juletid, julefrid, fröjd och gamman kommer troligen inte alla till del den här julen heller.


Ensamhetens högtid

Ensamhetens högtid
närmar sig med stormsteg
Nu är tiden inne
då Jesu föds
och andra dör
av egen hand
I förtvivlans tomhet
finns där inget annat att ta till
när man suttit där i dagar
och ingen har hört av sig
och jobbet det är stängt
och dörren hemma likaså

\"Tipp, tapp, tipp, tapp,
tyst det är i huset,
tys-st i-i hu-uset\"

sjunger jag med lågmäld stämma.




Fri vers av Dionysius
Läst 619 gånger
Publicerad 2006-12-17 21:41



Bookmark and Share


  AndersN
Svensk melankoli i dess ursprungliga form, ensamheten
Bra bild av julefrid, julepina.
2007-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius