Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två verkligheter

\"Skolmaten är SÅÅ äcklig, vi slänger det och går och köper hamburgare istället.\"


\"Jag är hungrig, det finns ingen mat. Det har det inte funnits på länge.\"

_____________________________________

\"Jag orkar inte gå till affären, vi kan ta bilen.\"


\"Jag kan inte gå, mina ben rör sig inte. Jag är för undernärd. Men det spelar ju ingen roll. Det finns ju ingen affär.\"

_______________________________________

\"Mamma och pappa kör mig en liten bit när jag ska till skolan. Sedan åker jag kommunalt, men det är SÅÅ äckligt, sätena är alltid alldeles smutsiga!\"

\"För att komma till skolan går jag 5 kilometer, men jag är för sjuk så jag kan inte gå.\"

_____________________________________

\"När jag köper kläder tittar jag nästan aldrig på prislappen. Det är jätte viktigt att man köper rätt mode färg, och att det är snyggt.\"

\"Jag köper aldrig kläder, ibland kör de hit gamla smutsiga kläder som ingen vill ha längre. Då blir jag jätte glad.\"

_____________________________________

\"ÅHH!! skolan är SÅÅ tråkig! Varför tvingar de hit en varje dag? Lärarna är ju helt dumma i huvudet!\"

\"Min skolan fick stänga, det fanns ingen utbildad person som kunde lära oss, vår förra dog i HIV. Jag var jätte lycklig innan. Jag fick göra något annat än att sitta vid vävstolen hela dagen.\"

____________________________________

\"Shit asså! Man får ju ingen ledig tid. Skolan tar hela min tid ju!\"

\"Jag jobbar från fem på morgonen till nio på kvällen. För det får jag femtio kronor i månaden, som min pappa tar hand om. För det ska gå till sjukvård för min sjuka mamma.\"



Detta ÄR verkligheten, ingen SKA inte ska bry sig!




Prosa (Prosapoesi) av Yellow
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-18 10:46



Bookmark and Share


    undefined
Det är läskigt hur olika det är.
Skäms över hur bortskämd jag är när jag läser det här!
2007-07-31

  millie
Så sant!
2007-06-20

  CaPsyco
Tack, jag tror jag behövde det där
2007-06-14

  Noname
Härligt!
2007-05-28

  törne
O_o

fan va bra...
2007-02-09

  Yeti
underbar ^^

värsta proffsig du är :O
2007-01-25

  Cinnika
Det är absolut saker som tål att tänkas på. Det är lätt att bli så jävla bortskämd och skapa sig så kallade i-lands problem när det finns folk som skulle kunna dö för att få leva som oss, om så bara för en dag!
2006-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Yellow
Yellow