Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om att vakna upp i hos min pappa i gbg. Känslan, intrycken.


Gryning i Göteborg

Gryning i Göteborg

”Vakna, vakna” säger doften mig, gryning i Göteborg.
Lukten av cigarettrök och fimpar, öppen dörr till balkongen, till världen.
Bilarnas buller, gatuljusens tickande, människors ständiga samtal, allt kallar mig till balkongen, till världen.
Doften av världen, min sovande kropp, det är slut på natten, det är disig gryning och dags att stiga upp.
En fågel skränar, hundar skäller, bilar tutar, dra täcket över huvudet, vill inte möta världen, riktigt, riktigt än.
”Tass, tass, tass” klor mot parketten, en buff på täcket, avlägsen fågelsång, soldis utanför fönstret och i rummet.
En frisk fläkt in under täcket, lukten av en nytänd Prince, en blöt morgonkyss med doften av hund, två kloka svarta ögon och ett glatt viftande på svansen.
Möta dagen och världen iförd enbart kallingar, svalkas av vinden, på balkongen, i Göteborg. Skönheten i gryningen och i soldiset, bländad, vända om till morgonrockens varma famn, ut igen, möta världen iförd kallingar, och morgonrock.
”Godmorgon min son”, sätta sig, ”godmorgon” kisa mot solen, värma kinden, bara vara, lyssna på den högljudda tystnaden, le.

Emil Südow
2006-05-02




Övriga genrer av Pzykow
Läst 417 gånger
Publicerad 2006-12-19 00:42



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Du skriver bra, miljön i texten blir levande och det är lätt att komma in i den.

"morgonrockens varma famn" och "lyssna på den högljudda tystnaden" är uttryck som jag tyckte mycket om.
2007-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Pzykow
Pzykow