Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så här lik dig blev jag




när jag träffade dig
hade du legat hela mitt liv med rör genom munnen
med slangar i armarna
i en kropp livnärd på substanser
och genom rummet ekade ditt avtagande som sekunder


det har även legat drivor av människor utanför
mänskliga högar av närvaro
men innanför reste du murar och tjocka portar för att stänga alla verkliga förhållanden ute


det har berättats för mig att du önskade höga murar kring alla gränser
att du bara tog till dig de allra närmaste



det är då du undrar om du lever

jo du lever
det är så uppenbart när du rör dig mot allt det vita
hur du formar världsalltet med dina händer som om du redan visste
att när tiden kom var dina konstlade murar rivna
och alla själar lika



din kropp föll fridfullt över till tolerans




Fri vers av Molgan
Läst 662 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-12-20 19:31



Bookmark and Share


  Marta
Jag har behövt läsa den här dikten flera gånger för att över huvud taget... få nån sorts klarhet i något alls. Vilket är fantastiskt. Älskar hur du vrider personen, delvis en Gudsbild, delvis en bild av en människa, delvis visheten personifierad och delvis den stora vilsenheten. Jag fascineras, det är starkt och jag inser hur mycket jag inte behöver förstå. Jag i Gud, Gud i mig. "Det är nära mellan intet och allt." Ja, här var att bita i.
2007-01-07

  mysanpysan
det ligger så mycket mer bakom denna text
än vad man först läser

först fängslas jag av;
"när jag träffade dig
hade du legat hela mitt liv med rör genom munnen"

när jag träffade dig
hade du legat hela mitt liv!!
så häftigt

murar och portar för att stänga ute
de verkliga förhållandena

måste upprepa med utropstecken igen;
"alla verkliga förhållanden"!! wow

"det är då du undrar om du lever"
världen stannar till med dessa ord

och diktens jag; ståndstagande
"jo du lever"

detta fängslar mig vid första läsning
jag läser igen
och igen

och under bakom bortom
dina ord
finns meningar, tyckanden,

jag kan bara spekulera
drömma och filosofera vidare

det finns mer under skalet
Tack
2006-12-20

  jeremy
jag gillar verkligen den här. själv hade jag tagit bort sista raden, men hela texten är så pass övertygande och hårtslående att det inte spelar någon roll egentligen.
2006-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Molgan
Molgan