Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
A play on the \"Beauty will save the world\" well-known and much beloved qoute by Fyodor M. Dostoevsky. It starts out with him being wrong and it ends with me being wrong. Like any old married couple when they argue, I guess ;)


Skönhetens Fula Sida


Skönhet kommer inte rädda världen.
Låt oss vara ärliga för en gångs skull,
även om vi inte är vana vid det,
då vi gömmer oss när vi skrattar,
springer iväg när vi gråter,
låtsas bry oss trots att
vi är så jävla likgiltiga.

Låt oss lämna huset utan
plastmaskar och tomma ord,
och mötas på en trång stadsgata,
bara du och jag och världen,
imorgon eftermiddag, i solsken,
hon vet hur vi måste dömas,
hon kan säga oss varifrån vi ska börja.
Jag har länge velat berätta för dig,
exakt vad det är som pågår här,
i mitt kök, i ditt sovrum,
jag tror inte längre.
Skulle du kalla det ”förlorat tron”?
Eller blivit övertygad om motsatsen?

Låt oss sluta skaka händer,
dumpa alla artiga fraser,
ta en titt runt omkring,
och säg mig ärligt:
ser du mig som gift,
med barn,
med hus,
med körkort,
med välbetalt jobb,
leva länge,
och gå i pension?

Låt oss vara ärliga för en gångs skull,
eller ännu bättre – åtminstone jag.
Jag ser ingenting av allt det,
som nämndes där ovan,
jag blundar när jag ser framåt,
inte för att det är slutet på världen,
(du är alltid den dramatiska typen!)
utan för att mörkret är så tomt
att det inte ens är svart.

Skönhet kommer inte rädda världen.

Min vän, du hade fel.
Och jag skäms för att jag trodde.

Låt oss se på saker kritiskt:
allting är vackert,
alla är vackra,
och ändå dör allting.
Vi dör. Ja.
Bråka inte med mig om detta!
Min åsikt? Det kan du ge dig fan på.
Jag ska ge dig min lösning:
den kanske verkar alldeles för enkel,
och alldeles för omöjlig,
du kommer att vilja skratta,
(jag skrattar också, min vän!)
men du måste lyssna:
skönhet kommer inte rädda världen.
Goda människor kan.
När de kommer.




Fri vers av josefina
Läst 612 gånger
Publicerad 2006-12-26 08:54



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
riktigt bra!!

\"Skönhet kommer inte rädda världen.\"

så sant.
2007-04-19

  kata
Ih! Du får till det så bra på flera oliak ställen
\"Jag tror inte längre.
Skulle du kalla det ”förlorat tron”?
Eller blivit övertygad om motsatsen?\"
Älskar det! och; \" mörkret är så tomt att det inte ens är svart.\"
Hurrar. :)
2007-04-02

  glittertindra
Sant, skrapa på ytan så hittar du godheten om du söker ärligt, det är lätt hoppas på skönheten när verkligheten ser annorlunda ut. Bättre då inse var man är och vad man har och utgå ifrån det. :)
2007-01-23

    Camillaa
Känns naket och så levande!
/ C
2006-12-27

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Riktigt bra, ärlig rakt igenom!
2006-12-27

  Freeman
Tummen upp, den var så bra!!!!! =D
2006-12-26
  > Nästa text
< Föregående

josefina
josefina