Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rapport om lögn

I senaste utgåvan av Arkiv der Arzgerüchte (vol. 236, 434 (2004)) meddelar en forskargrupp vid universitetet i Obersturmbannfeld (an der Oder) att man funnit ett samband mellan ljugande och en försvagning av den muskulatur som sammanhåller ryggens delkomponenter. Vid upprepad emission av lögnaktiga uttalanden kan den försämrade hållfastheten resultera i ryggskott eller, vid vaneljugande, rent av i kotbrott på grund av utmattning enligt Eulers andra knäckningsfall. Vad som är orsak och verkan i sambandet mellan lögn och försvagad ryggrad kan man inte uttala sig om på nuvarande stadium. Etapp II av undersökningen, som avser att klargöra detta, kommer att ske på en population bestående av personer, vars ryggrad helt upplösts och vars vertikala hållning endast är möjlig tack vare en ovanligt tjock och styv hud. I testgruppen ingår, förutom en regeringspolitiker och två s.k. Chief Executive Officers från Sverige, Bagdad Bob och George W Bush.




Övriga genrer av Cicero
Läst 829 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-01-09 11:57



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag har upprepade gånger uppmanat redaktionen att införa genren 'satir' på programmet men de vägrar styvnackat. Nu undrar jag om de blott är innehavare av den där sortens kotor texten omtalar. Eller så beror det helt enkelt på att just satiren som konstform är så svår att rätt definiera, då verkligheten gång på gång verkar som parodiera sig själv.
2012-02-24

  kath
som, vem vet är sann :-) Roande läsning.
2005-01-29

    Inutipojken
Välskrivet, fyndigt. Kanske bara riktigt njutbart för bildade(?) - men man kan ju inte göra alla glada.
2005-01-10

    sus

2005-01-09

  Sara Boström
för den pärlan!
2005-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Cicero
Cicero