Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det skymmer..

tunga moln hänger kring himlavalvets midja

halvan skimrar som pärlemor mot en rodnande sky

och dess blå ögonskugga ligger perfekt bakom

skuggor av de nakna ståtliga

 

Bortom stundar en skymning som blir försenad av

skönheten

Det mörka mörka blå ska bädda in varje andetag av

de i höga husen

 

stjärnor som glittrat syns inte i stadens ljus men ersätts

av kärnkraftens ljusbärare

 

Vila du människa innan ljuset slocknar

 




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-12-27 16:57



Bookmark and Share


  Frederick
Åhh, ge mig dina poetiska egenskaper ;(
:)
2006-12-27

  Mikael Lövkvist
Profetisk, spännande, och vacker dikt!
2006-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson