Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag har druckit de hav du bär i dina ögon









jag har druckit
de hav du bär
i dina ögon




de svarta haven ger dig något
du vet
bara inte vad
mörkret finner ett hem i dina ögon
när du ler

och så flykten du tar till dig sen
kapsylöppnandet
och
lårklättrandet,
det finns ingen ro
i en femväxlad själ
på en motorväg
till helvetet
med bakluckan full av
tomma vodkaflaskor

din rastlöshet du bryter ner
får dig att bita dig i handen
lämna små hål
där något
sipprar fram
något, ja vafan som helst
blod
var
splitter
minnen av glas
du ser igenom


och du hinner knappt
ta ett andetag innan du börjar på nästa
och nästa

och nästa



men kanske finns det hudklädda vägar
bort och ut
från dig själv





är hon
hon är
kanske


okorrumperad och levande
i sina kyssar
hon så villigt delar med sig av


är hon
hon är
kanske


bara en världskarta av misslyckanden
och du är en ö
varje människa
är en ö





som det känns just nu
så är min kropp ihålig
och när jag en gång töms
i dig
öppnar jag mig och låter mig
fyllas
med vad du än behagar

det du skapar


och jag förstår varför människor
tar livet av sig
när året tar sina sista andetag
och raketerna målar himlen
med konfettidrömmar

för ensamheten och insikten
är två farliga kompanjoner
och det gör

så ont
så jävla ont,
när man ser vad ens hjärta pumpat
runt i kroppen
och sedan förskjutit


och patetiken flödar
när du inte vet om du någonsin älskade henne
egentligen
du vet bara
att du inte älskar dig själv
och aldrig har gjort

och du byter gärna
dina leenden
mot beundrande blickar
dina ord
mot värmen från en annan kropp just inatt
din självrespekt
mot några timmars suddigt rus

just för inatt
eller
för en evighet

för alltid











Fri vers av jeremy
Läst 1216 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-12-28 05:07



Bookmark and Share


  Tove Meyer VIP
det här är
bland det starkaste och bästa jag läst
måste länka din text vidare till någon som jag vet kommer älska den...
2008-04-14

  Tove Meyer VIP
...har läst texten några gånger nu,
jag måste säga att det är är det starkaste mest träffande jag läst på oerhört länge.

det blir så vackert för att det är så långt ifrån alla klyschor och omskrivningar.
det känns som du beskriver min tillvaro och jag känner dina ord liksom klösa tag i något,
jag tror det är min själ.
2007-07-27

    Siera
Underbart. Så otroligt bra. Och rubriken..<3
2007-01-29

  Helene Månsson
vilken underbar rubrik! Texten ska vi inte prata om...bokmärker! /Helene
2007-01-27

  vintervila
HELT JÄVLA UNDERBAR.

tack
2007-01-19

  acorazado
Wow. Den här berörde verkligen. Man kan läsa den gång på gång
2007-01-15

  Annika Gustafsson
denna smälter samman med mitt nuvarande dystra sinne, ****
2006-12-28

    Charlotte S
Starkt skrivet och jag läser med spänning och intresse. Kunde inte slita mig en enda gång. Bra flyt!
2006-12-28
  > Nästa text
< Föregående

jeremy
jeremy