Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klagan

 

Nu sorgens demoner sig orubbligt bana

in mot mitt väsens fördunklade rum

med frostiga svärd mot själens nirvana

de viljen nu offra mig sargad och stum

 

Till intet de krossat mitt lyckliga hjärta

i tusende bitar de splittrat mitt mod

min glädje de hölja i tårar och smärta

och dia begärligt mitt sjudande blod

 

Nu sorgens demoner i tistlar mig kläda

att bära i natten vid tystnadens härd

med iskalla röster de mässa och kväda

ord ur en skrämmande främmande värld

 

Till intet de söndrat min hemliga boning

och kuvat för evigt min lusta och glöd

ej skola de giva mig nåd och förskoning

så må jag då vigas åt mörker och död

 

Nu sorgens demoner sig orubbligt bana

in mot mitt väsens fördunklade rum

med frostiga svärd mot själens nirvana

de viljen nu offra mig sargad och stum

 

Bs-06




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 470 gånger
Publicerad 2006-12-28 06:34



Bookmark and Share


  Flickan*i*L*för*Lycka*
Åh jag blir så avundsjuk, du kan Verkligen konsten med rim, wonderful! :)
2007-01-01

  Anders P VIP
ditt språk är vackert med ibland lite ålderdomliga vändningar.
2006-12-30

    JJ VIP
Kanon! Fin rytm, djup text, klockrena rim, mycket bra! Mvh. JJ.
2006-12-29

  Daniel_78 VIP
en av de taktmässigt bästa texter jag läst av dig.
2006-12-28

  Markattan
En synnerligen läsvärd klagan. Du målar upp de mörkaste bilder med hjälp av de skönaste rim och jag läser och njuter av denna din underbara skaldekonst.
2006-12-28

  "Silver" VIP
Så fruktansvärt bra.
*bokmärker*
2006-12-28

  Tärningen är kastad
Imponerad, förstår inte hur du kan få ihop det så bra
2006-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg