Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslan av..

Ni var ni, och jag lät det förbli så
Jag var jag, men jag vet inte om det stämde riktigt


Jag frågade mig själv
varför varför varför jag tänkte så fel
men det är svårt att hitta svaret själv
Jag vågade aldrig ställa er frågan
får väl skylla mig själv

Jag började hitta på olika ursäkter
för att slippa röra vid ert liv
Det kändes så fel att vara där,
där mitt i all er glädje och livslust
man skulle kalla mig missanpassad

Ni pratade, men jag kunde inte riktigt lyssna
era ord forsade förbi mig
hur mycket jag än ville fånga dom, så försvann dom bara
förbi mig
Jag sa också saker ibland
vet inte om ni inte ville lyssna eller om ni inte förstod
men jag fick aldrig riktigt någon respons
det gick jämt ut, eller hur?

I alla ord gömmer jag mig
försöker kanske gömma mig för livet
knuffa undan det, inbilla mig att det är bättre
någon annanstans
Försöker koncentrera mig på att ha kontrollen
inte överlåta den till någon annan
det är nära nu

Det spelar ingen roll hur många vener som skärs upp
eller hur många stenar som skrapas mot huden
Känslan av ångest och missförståelse finns alltid kvar,
den är inte lika feg som jag
den gömmer sig inte. aldrig.




Fri vers av Mortalis
Läst 634 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-12-29 19:57



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag saknar orden här men ger en applåd. känner igen så mycket...
2008-02-26

    crapcat
slutet är verkligen jättejättebra
helheten i dikten också

du är duktig
2007-06-09

  M.K. Jonsson
jag fastnade för första stycket, och sista stycket kan jag inte göra annat än häpnas av. otroligt snyggt skrivet!! /*M*
2007-02-26

    Imaginist
Det är helt klockrent
hur du beskriver känslor
och sätter ord på sånt som inte syns
2007-01-03

  verkligen
åh ja
sista stycket är klockrent
tempot allt
och så bryter sista ordet tempot
och det är smart
för det blir verkligen ett slut då
den rinner inte ut i sanden
2006-12-30

    Camillaa
Undeerbart!!

sista stycket var perfekt!

/ C
2006-12-30

    majbarn

POESIUNGE
fan vad du skriver poesi
ÅH vad jag vill kunna skriva som du
OM DET DU SKRIVER OM


"Det spelar ingen roll hur många vener som skärs upp
eller hur många stenar som skrapas mot huden
Känslan av ångest och missförståelse finns alltid kvar,
den är inte lika feg som jag
den gömmer sig inte. aldrig."

åh det finns så himla mycket här jag vill citera
för du skriver så det gör ont i mig och tangentbordet dör
(eller kanske mina fingrar, förlåt)
alltså
din ångest blir min när jag läser
och du är så HIMLA vacker
tack


2006-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Mortalis