Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det regnar 11:35

smatter smatter

kyliga droppar mot glas

 

sugs upp av morgontinad mossa

mjuk och grön

täcker sten och stam

 

Lägger pärlband på hungriga kroppar som hetsäter solrosfrön

 faller ner och spirar mot våren

 

Tränger genom tak och lämnar plastbaljor

halvfulla och unkna

 

Driver fåror i grus

tystar Noak

syndarna skriker i förtvivlan

rädda att fiskarstövlarna inte når tillräckligt högt

de kommer alla att drunkna

 

allt är saftspänt

 




Fri vers av Annika Gustafsson
Läst 427 gånger
Publicerad 2006-12-30 16:08



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Fint skrivet med bra blötkänsla. Jag gillar speciellt

"sugs upp av morgontinad mossa
mjuk och grön
täcker sten och stam"

samt den sista versen "allt är saftspänt"

Återkommer gärna för mer läsning!
2007-01-11

  solomi
Blött - om man kunde vrida ur själen. Mycket fin känsla i dina dikter.
2007-01-07

    Botox
"Driver fåror i grus
tystar Noak
syndarna skriker i förtvivlan
rädda att fiskarstövlarna inte når tillräckligt högt"

Vilken fantastisk iaktagelse! /Luke
2007-01-02

  Mikael Lövkvist
Spännande och starka bilder. Tänkte först att saftspänt var felstavat, kanske för fastspänt (vilket kanske också kunde ha funkat?) men fann saftspänning i lexikonet, och det passade ju perfekt. Tack för lärdom, och en fin dikt.
2006-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Annika Gustafsson
Annika Gustafsson