Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kring avrättningen av Saddam Hussein


Tårar för en död diktator

 

 

De säger att det hördes när hans nacke knäcktes

att repet varit extra långt

att han i sista stund avböjde att bära ögonbindeln

 

Är det då över nu?

Är världen en bättre plats?

 

Vilka frågor får vi aldrig svar på nu?

Vill vi bara ha det bakom oss och glömma?

Men det är just det vi inte får göra.

Glömma

Vi måste minnas det som ledde oss hit

För att aldrig hamna här igen.

 

Så mina tårar faller inte för att en man är död

De faller för den lärdom jag är rädd att vi nu går miste

 

 

 




Fri vers av Mareld
Läst 557 gånger
Publicerad 2006-12-31 20:11



Bookmark and Share


    Bim
Så sant.Mycket bra reflektion.Hälsn.Bim
2006-12-31

  PetraSally
...och jag som går och grubblar över om det verkligen gjordes? Är det hela i själva verket en väl genomförd bluff med allas goda minne - alla vinner ju på detta - att helt enkelt "avrätta" honom...fast han sitter gömd nånstans...i en bunker...tänk om???
2006-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Mareld
Mareld