Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul jul strålande jul

Julens glada timmar
Barnens ögon glittrar av nyfikenhet
Herrens stora fest
Alla ska va med

Verkligheten försvinner runt mig
Leenden omringar mig
En dans med svåra steg börjar och det gäller att hänga med
Le och Glad, Trevlig och hjälpsam
Med upprivet inre, Leende utåt. Ingen får se

Jul middag
Alla ska ta för sig, annars är det inte rätt.
Mammorna pustar ut maten blev klar.
Barnen stojar å stimmar, vill inte sitta stilla
Dom vill att tomten ska komma.

Tugga, tugga svälj.
Le och vara glad, Prata Le.
Tugga svälj.

Tomten kommer
Barnen blir blyga och sitter stilla
Deras ögon är stora
Dom tackar snällt när tomten ger dem deras present.

Natt svart.
Hånleenden mot mig är riktade
Viskande röster
Är du inte nöjd?
Ser du hur glada vi är
Ser du?
Ser du?!




Fri vers av bonnilie
Läst 413 gånger
Publicerad 2007-01-02 22:19



Bookmark and Share


  Svartochvitt
Du är så bra Maria!
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

bonnilie