Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Dödsstraff för folk som säger ”expresso”

Nu har äntligen myndigheterna fattat beslut om ändring i grundlagen, det blir därmed dödsstraff för folk som säger ”Expresso” istället för ”Espresso”.
”Vi har varit hjälplösa mot denna typ av brottslighet tidigare, men i och med förändringar i lagen så kommer det från och med 1 februari, 2007 att vara dödsstraff för folk som säger Expresso” jublar Carin Götblad på Rikskriminalen.
Justitieminister Beatrice Ask vill vid min första kontakt med henne varken bekräfta eller dementera detta, men vid ett andra telefonsamtal sent igår kväll så tar hon plötsligt bladet från munnen: ”ja, det stämmer, det blir en undantagsregel där det vid extremt graverande fall kan leda till att man döms till döden i Sverige, exempelvis om man säger Expresso istället för Espresso”.
Sveriges bästa barista Anne Lunell är sprudlande glad när jag ringer upp henne: ”Äntligen! Du vet inte hur länge jag väntat på denna dag! När folk har beställt en Expresso så har det känts som om dom har spottat på min yrkesheder, jag skulle faktiskt vilja likställa det med statschefsmord, men nu är den tiden snart över”.

Nu går således alla baristor en ljusare framtid till mötes.
Inskränkta människor som säger Expresso däremot går en mörkare framtid till mötes,
en mycket mörkare framtid till mötes, en Espressomörk.




Övriga genrer av Anders Andersson
Läst 4483 gånger och applåderad av 1 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-04 18:41



Bookmark and Share


  Araminta
hahaha, Wunderbaum God merde it!!!
2007-01-10

    Yrrvädret
Helt enkelt underbart!
Men det visste du väl redan?! ;)
2007-01-09

  ordterroristen
*ler*språkpoliser, bokstavligt talat.
Satir är alltid skönt att se men
slutet hade kunnat skrivas lite bättre.
2007-01-08

  arbetaren
Bra jobbat! En ängslig fråga: Får man säga "Un Café" som i Italien?
2007-01-08

  Rosmarin
Härlig satir, och övertygaade skrivet som en nyhetsartikel.
2007-01-07

  egon
Haha! Bra skrivet. Skönt flyt i texten!
2007-01-07

  josefina
Underbart!
2007-01-07

  AndersN
lol
Skulle vi alla skriva en kort krönika om missbrukade ord på samma sätt?
Då skulle väl poeter.ses databas bli full snabbt
Egenkligen va :D
2007-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Anders Andersson
Anders Andersson