Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man som ung väl fått reda på vad den personliga integriteten innebär, så kan man inte sluta att förvånas av vilken sjuk vardag vi måste ta del av.


Den personliga integriteten.

Den personliga integriteten i skolan sägs vara väldigt viktig.

Då undrar jag varför simning ska vara ett obligatoriskt ämne?
Där man tvingas att visa upp sin kropp i badkläder inför främmande
människor.

Inte nog med det, vi tvingas både att byta om och duscha med människor som vi varken känner eller vill visa oss för.

Skulle jag fråga dig ute på stan om du skulle våga springa naken igenom centrum så skulle du knappast tveka på att säga nej.

Men egentligen gör du det, utan att du tänker på det.
Du måste visa upp din kropp för människor som du kanske varken känner eller trivs med.

Är det då så konstigt att vissa faktiskt mår dåligt och känner sig kränkta?

Hemma har du alltid tillgång till att låsa in dig ensam när du ska duscha.
I skolan där har du varken lås eller någon chans att få vara för dig själv.

Jag fattar inte, ska det verkligen vara såhär?

Vi är inte barn, vi är människor som håller på att utvecklas
och inte fan vill jag utvecklas tillsammans med andra.

Om man inte kan få duscha ifred.
Så varför ens bry sig om att ha lås på toaletterna?

Varför har ingen lagt märke till det?
Jag vet många människor som \"förstört\" sin framtid genom att de skolkat bort många år. Pga att de mått dåligt av att behöva visa upp sig för människor som de inte tycker om.

Är det ingen mer än jag som ser det som kränkade att tvingas klä av sig nakna inför varandra?!


Är det bara jag som inte förstår mig på hur \"vuxna\" tänker?









Övriga genrer av Linda^^
Läst 352 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-06 10:27



Bookmark and Share


  Davis
Jag kan inte bli mer rörd, jag förstår exakt hur du känner det i texten. Jag har själv haft dessa tanakr i nu 10 år.. och jag tycker de är fel av dom.. De borde få veta sånt här, så de faktiskt förstår va vi menar! Bra skrivit!
2007-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Linda^^
Linda^^