Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då solen värmer mina svarta byxor

 

 

 

vinden drar

fallande löv

 

 

vinden drar

blir nästan döv

 

 

trevar med handen i min väska

höjer volymen - !!! - sänker igen

just på min bärbara cd-spelare från tidigt nittiotal

 

 

 

-- sitter på ett ny funnet café 16:49 --

 

 

 

 

"un café, s\'il vous plaît"

 

servitören nickar snabbt, tar nästa beställning på

nästa bord

 

 

 

kollar mig över axeln;

 

jo det hela känns rätt påträngande

 

 

ny stad, nya människor - nytt liv

 

lika påträngande

som ett av dessa stela samtal med misslyckna ragg

 

som ett litet sandkorn i ögat, vinden drar

 

minns hur jag skämtade bort den pinsamma situation som uppstod då hon kommenterade hur länge det var vi inte hade setts, vi gick ju ändå på samma skola

 

...5 år äldre, taiwanes och två bedårande ögon som kollade upp ifrån sugröret, nej det skulle inte gått...

 

 

fan

 

 

allt bortom gatlyktans ljus

 

som från ett annat liv

 

 

 

solen tittar fram mellan stads taken

värmer mina svarta byxor

 

 

nu,

 

som från ett nytt liv

 

 

tänker jag;

 

på hur hon tog ett steg närmare...

 

 

--

 

 

servitören kommer tillbaks, tar kaffekoppen från brickan

lägger den på det lilla cafébordet framför

 

jag tackar - han lämnar mig i fred

 

 

trevar återigen i min väska

tar upp penna, block och

börjar skriva..

 

 

--

 

vinden drar

fallande löv

 

vinden drar

blir nästan...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av längesendan
Läst 597 gånger
Publicerad 2007-01-06 18:22



Bookmark and Share


  sabina stark
Bra skrivet.
2007-01-26

  Execution Boy
utsökt. komposition, språk, bilder, beskrivning av då solen värmde dina svarta byxor. nice.
2007-01-12

  Christer VIP
jag tyckte att det var väldigt snyggt grepp
att återkomma till början
i slutet
men den hade gärna fått sluta där
jag tycker inte de tre sista raderna behövs

texten känns lite som
att få kika in i dina dagdrömmar
dina spontana tankar
och sånt är ju alltid lite spännande =)

/c
2007-01-06
  > Nästa text
< Föregående

längesendan