Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I den kalla vindens tjut


I den kalla vindens tjut
regnar det dräpta tårar ur mig.

Alla blöta ögonfransar
lossnar
och dalar långsamt ner
likt löv
en gråmulen höstdag.

Och i den falska kärlekens koppel
stramas lufttillförseln åt
för att kväva sista hoppet
min längtan
om en framtid
emellan oss
som vi båda kan dela.


I det tunga ögonlocket hud
vilar det minnen mot min kind.

Alla ljusa förhoppningar
mörknar
och sugs i huden in
likt stjärnor
i dystermörka höstmoln.

Och i den förlorade balansen grepp
tappas ögonblick bort
när ögonlocken sakta glider igen
över pupillen
som brinner upp
av digbrist
när synfältet sakta slocknar.


I det brustna hjärtats borg
finns det frysta blodet fångat.

Alla låsta klaffar
rostar
och bryts obönhörligt ner
likt järnsmide
i komposthögens höstfrost.

Och i det magra ansiktets längtan
faller läpparna sakta isär
för att sluta hojta
orka skrika
mer på dig,
för inom mig
finns du alltid här.

I den kalla vindens tjut.




Fri vers av Lars Granlöf
Läst 690 gånger
Publicerad 2007-01-07 14:41



Bookmark and Share


  Cris
Mycket snyggt..
tung
om kärleken som förlorad
2007-06-28

    wilja
tung, sugande men väldigt vacker dikt.
ovanligt många ord som känns väldigt laddade. ger lidande bilder.

"blöta ögonfransar lossnar"
exakt en sådan formulering som känns sådär extra obehaglig.

+ för "digbrist"
2007-01-19

    BetweenTheLines
vackert o vemodigt 1&2 tvåradingstroferna är brutal snygga
(påminner lite om jan-wolf wats)
2007-01-18

    Lena Nilsson
Mycket stark och berörande text,
gillar ordet "digbrist", ett nytt ord för mig, mycket talande.
2007-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Lars Granlöf
Lars Granlöf