Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det heliga stålets skygga mästare... Aldrig sedd, föga känd


Smeden


Ur hans pustande ugn blossar en osande
hetta som smälter samman flätor
av berg till skinande stål

Kunskapen kring mineralernas heliga
magi är hans, ingen kan smida
svärd som han


Krigarkungarnas förlovade smed som
bor ner i berget, där som blott
få varit kallade och vänt






Fri vers av Gawain VIP
Läst 818 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2007-01-09 00:33



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Mmmmmmmm
doft av linolja och stenkol
2008-12-27

  Carola Zettergren
Enastående!!!!
2008-12-27

  Bysmeden
Ja....utan svärd
hade vi förmodligen levt i en mer orolig värld.
mvh
Bysmeden i Brönnestad
2008-12-27

    Wewill
vilken inlevelse jag känner hettan och kan riktigt se mig stående i jämte smeden
2007-01-12

    Erika H
han väljer själv
den som ska föräras
att bära hans verk
tigga är aldrig lönt
han vet
bara den som i hjärtat är stark
har chansen att vinna
åhh det klingar vackert i mina öron
erika
2007-01-12

  nettizen
Det som är tydligast i den här tycker jag är skaparglädjen.... Smedens stolthet över det han gör..... Att han kan sin sak och vet att han gör det förbaskat bra!

Mycket bra!!!!
2007-01-09

  Söder
Mycket bra! Gillar stämningen i denna. Det är nåt speciellt med smedjor...
2007-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Gawain
Gawain VIP