Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
varför skriver jag vårdikter på vintern? något är galet... tack för kritiken silver, jag tar till mig! =)


förgänglighet

hur orkar du daggkåpa
sorgen att bära
att dag efter dag vakna upp
efter natten,
se solen din pärleskatt stjäla
då hopplöst förtvivlat
droppen du vaktat
sakta bli ånga och intet,
din gröna famn tom

hur orkar du daggkåpa
sorgen att bära
att se hur ditt barn tas ifrån dig?
det som du vårdat i skötet så ömt.

om blott för en dag,
daggkåpa kära
ditt pärlbarn
fick vara dig nära.




Fri vers av pastorn
Läst 1057 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-10 21:43



Bookmark and Share


  stella
Tål att läsas varje dag!
2007-04-29

  Sofie Viktoria
Daggkåpan är en av mina absoluta favoritväxter! Du har fångat dess skönhet med orden om sorgen den bär. Vackert!

Jag bokmärker så jag kan läsa och njuta igen.
2007-02-18

  "Silver" VIP
Sannerligen en pärla av lyrik, en symbolbild när den är som vackrast. Sparar till ett bokmärke som inte kommer att dunsta iväg och lämna mitt minne.
2007-02-14

  Arwen
naturskönt och lyrikskönt! Slutet var vackert och slående! Pärlbarn, önskar att jag själv kommit på ordet.
2007-01-13

  ÅsaLena
Mycket vacker bild!
2007-01-12

  Vanja-Kristina Morgell
Första gången jag ser bilden av daggkåpan som bär något värdefullt. Fin dikt.
2007-01-12
  > Nästa text
< Föregående

pastorn