Om att resa i sig själv..." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att resa i sig själv...


Över daggbegråtna marker

 

Mellan viskande trädstammar skymtar den,

en smäcker, glimmande Enhörning

som nervöst stampar med hoven i marken,

frustar ångande andedräkt i tidig morgonkyla,

spetsar öronen för Näktergalens ensliga sång.

 

Ruskar vilset sitt vackra vishetens huvud

och då syns dess smärtande mankemang;

det silverglänsande hornets spets är bruten.

 

Ensam måste Enhörningen finna sitt saknande.

Störtar iväg i ekande, vildsint gallopp

över de vidsträckta, daggbegråtna markerna.




Fri vers av Gyllene Varg
Läst 504 gånger
Publicerad 2007-01-11 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gyllene Varg