Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag tycker om att skriva dikter och \"ge bort\" till vänner. den här var till Sotlugg på hennes 40-årsdag. hon älskar vitsippor och är en sann Jesu tjänarinna och människovän. vill delge er den också.


Vitsippan Sotlugg

En vitsippa med sotig topp,
bland alla andra blommor sticker opp.
Ett unikum i Guds blomsterskog stor;
Vitsippan Sotlugg som i vildmarken bor.

Där tjänar hon Herren i glädje och nöd,
Hon vandrar i skogen och ger av sitt bröd,
Med Jesus i blicken hon ser varje knopp,
Och hjälper dem alla ur brustenhet opp.

Att hon orkar, denna sippa skön!
Hemligheten stavas bön.
Ur den springer levande vatten så kallt,
Sotlugg vet att den är källan till allt.

För någon vanliga blomma är Sotlugg ej
Nej, en änglasippa är hon, för dej och för mej.




Fri vers av pastorn
Läst 801 gånger
Publicerad 2007-01-11 19:51



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Hon måste blivit glad och uppmuntrad i sitt arbete för denna vackra dikt?!
2007-02-18
  > Nästa text
< Föregående

pastorn