Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardeld

 

från fönsterbrädets kant
sågs skottskadade änglar falla
i vila på det bländvita snötäcket

efter lämnades gapande tomrum

helveteshål

som förrädiskt och omättligt
slukade den ändlösa nattvintern

ljusen uppstod först i boningshusen
i ringlade rörelser letade det sig ut
över fälten, upp mot höjderna

som ett varnande tecken
brändes minnet av det förgångna

och ur eldarna
väcktes den sista gryningens skuggor




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 1141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-16 20:57



Bookmark and Share


  wayward - taiga
skulle vilja återkomma till hela den här boken.. hade inte en susning och hittade den på måfå, jävla skit, när man har 100 göromål...
jag måste-måste greppa mig, och sortera den här dagen, men jag vill återkomma, med nykokt kaffe och cigg, bakom en tunn gardin vill jag sitta och läsa när det snöar. förresten, du inspirerar!
2007-11-14

  Mikael Lövkvist
Stark skaldekonst. Jag får känslan av att du verkligen hyvlar och putsar fram dina dikter. Vackert och fint skrivet.
2007-02-27

  Micael Axelsson
Underbart skriven helhet, med ord som lämnar mycket öppen och fri tolkning till oss som läsare, vilket skänker den än mer rymd... detta är för mig oerhört bra diktat.
2007-01-26

  Bensin
Så här vill jag också skriva.
2007-01-24

  Mackan
väldigt vackert språk
fantasifullt, talande och berörande
2007-01-23

    K Larsson
Målande, sametsskönt och poetiskt inramat.. Snyggt!
2007-01-22

    Oprofessionell
ditt språk är bara så himla UNDERBART.
2007-01-19

  "Silver" VIP
Fantastiskt språk...
2007-01-18

  Mikael Lövkvist
Och sak ska vara ska, i min egen skapelse
här nedan :-).
2007-01-17

  Mikael Lövkvist
Stark dikt. Tät och fylld.
Vacker och rik på känslor.
Undrar dock: Sak det vara
gapande i stället för gapade tomrum?
Grammatiskt funkar det väl med båda.
Tack för en strålande dikt.
2007-01-17

  Bodil Sandberg VIP
Härligt kuriöst och dramatiskt...verkligen mycket snyggt !!!
2007-01-17

  alfa VIP
Ni är ren inspiration. Ni är det och
ni får all min uppskattning för språkbruket.

Tack ska ni ha för läsningen.
2007-01-16

  vissla
texten brinner som en välmålad tavla
2007-01-16

  DanSan
********************************

Helt underbart formulerat Daniel!!!

Ditt språkbruk är en stimulans för själen

och ditt tassande med orden får mig att

må så gott, Stort och skönt . . .

Alt det bästa till dig, Dan

*********************************
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP