Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögner

Hur mycket måste man
vara villig att offra
för att leva
i en lögn?

Om sanningen ska fram
i ljuset
blir det bästa verktyget
en dyngspridare
för vi bär ju på så mycket skit

Och min lögn är din sanning
och min sanning är någon annans lögn
och om vi slår våra kloka huvuden ihop
får vi något mer än bara huvudvärk då?

En bra karl reder sig själv
och en bra hustru reder såsen
och mannen vill mest av allt vara
beroendeframkallande

För att se sanningen i vitögat
räcker det inte att stå framför spegeln
för där blir ju allting omvänt
Nej, man blir nog tvungen att peta ut det
som Oden
för att se vad som faktiskt döljer sig däri
och vad som ligger bakom

Hur mycket är man villig att offra
för att leva i sanning
Är det värt besväret
när min sanning är din lögn?
Men jag vill ändå veta
vad som händer
om vi slår våra kloka huvuden
och händer
ihop




Fri vers av Söndermarken
Läst 812 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-12 22:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken