Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hälsningar

Rör om i min röd-gröna tunnel
För mig långt bortom ljuset
och släck mina lågor
Ta mig till himmelriket
men glöm inte att låsa porten

Ge mig en handfull spik
och en nykter såg
en förbommande planka
och ett bräckjärn
så ser jag inte längre
dagen för vad den är
utan för vad den kan bli

Ge mig inga tomma timmar
Vrid mitt ur
och kasta grus för mina fötter
Fall på knä och bed

Bed för gryningsljus
För porlande nätter i ömmande hus
Bed för en morgon
fri från svält och full av lycka
En sån fager dager kan man tycka

Barn i hagen
Barn i magen
Älskling i din säng
faller nätterna så sakta sakta

Akta min anknäbb
full av snus
ful av allt bus
Jag vaggar fram och åter

Äter mig igenom safttunna väggar
och dricker mig mätt på bröd
Kristi kropp och kläder
Tvättas 60 grader utan blekmedel
Strykes och hänges så på korset
för att torka i solen

Tårögda hjältar står och tittar på
Fäller skog i stadens utkant
Bok och ask
Överkörda minkar håller fest
på övre våningen
Du här välkommen hit
vi har gratis drinkar
och några lättklädda dansande tjejer
i baren
Musiken är frivillig
men glöm inte jäst

Vi bakar världens största kaka
mellan ett och två
En miniatyr av staden Rom
och på trappan där Caesar mördades
garnerar vi med en körsbärsros

Till sist
Tag mig i handen och för mig in i natten
där inga frågor saknar svar

Hälsningar / Älsklingen




Fri vers av Söndermarken
Läst 834 gånger
Publicerad 2007-01-12 22:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Söndermarken