Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

framtidens just uppsköljda sten

med livet rinnande mellan tårna
traskar jag gatan fram
du rider på den perfekta vågen
den som urholkar din ungdom

i skymningen möts vi
armbågskärlek i cikadornas cymbalbrus
förlåt utan ögon
och benen rusar iväg
kvar i brisen är gårdagen
och framtidens just uppsköljda sten




Fri vers av sompio
Läst 592 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-13 08:39



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Varje formulering i denna välskrivna dikt är något speciellt i sig, allt från livet som rinner mellan tårna till framtidens just uppsköljda sten. Det är den sista radens bild som stannar kvar allra starkast hos mig.

Ett möte träder fram ur texten, ett möte i sydlig miljö med varma vindar, med känslor som hastigt rusar.
2007-04-28

  Vind
En märklig och intressant dikt, den bångstyras, som bra dikter ska göra. För mig är dess centrum "du rider på den perfekta vågen den som urholkar din ungdom". Gillar.
2007-01-23

    Tekla
Jag säger som Agnes. flicka du är UNIK! DU MÅSTE PUBLICERAS!! :-) "armbågskärlek i cikadornas cymbalbrus". Du lämnar så mycket öppet för läsaren och du tar med oss på vandringar in i vårt fördolda, stora känslorum och strängar!
2007-01-19

  Micael Axelsson
Som ett livligt vatten, rinner känslo-orden
in i det inre sinnet, och jag finner mig ståendes
mitt i diktens själ... så varma är bilderna...
2007-01-18

  Mikael Lövkvist
Gud vilken vacker dikt. Grattis!
2007-01-16

  Albert
ska skriva ut den och ha i fickan
2007-01-13

  Agnes
Jag tror jag tjatar om det här varenda gång jag kommenterar en text av dig; men jisses vilket häftigt språk du har!!! Det finns en unikitet, en finurlighet som tvingar läsaren att fokusera till max och kanske läsa om texten två-tre gånger och ändå stå lika förundrad, imponerad och salig inför faktum att du bjussar på dina texter alldeles gratis (du skulle kunna skicka in dem till ett förlag!Har du funderat på det?).
2007-01-13
  > Nästa text
< Föregående

sompio
sompio