Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Njuter - och hör inte hemma här

 

för vår lilla stad

älskad av andra men avskydd inifrån

får betraktas med välbehag

endast från ett hörn där ingen kan se dig

 

Det sägs att det är paradiset för familjer med smått

eller gamlingar som inte orkar gå längre

än de fem minuter som Storgatan räcker

innan den tar slut

 

Och det är allmänt vedertaget att alla

egentligen vill åka

helst vara borta några år

för att sedan komma tillbaka

 

Motvilligt men utvecklad

fylld av storstadserfarenhet

slår man sig till ro

bygger bittert eget bo

och förenas med sina rötter

 

 

så har man alltid gjort

 

Så säg aldrig högt att du trivs

Berätta aldrig för nån att du valt

Håll istället vid liv

det storstadskomplex som råder

och modet med täckväst och pannband

 

och låt för guds skull ingen få veta

att du betraktat intill mig från hörnet

 

för du har väl hört

 

Att vilja leva här är att smäda idealet av leverne




Övriga genrer av mejo
Läst 427 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-13 12:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mejo