Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

månen är rockring till jorden och jorden är rockring till solen



Jag har sett dem

klipporna

när de väter sina tår
i skummande vatten

sällan doppar de knäna

jag trodde alltid att en sten valt sin plats för sin evighet
men kanske vill den bara bära fram mossa till trädets fot

och där i havet av läckande bläck
stannar min tanke otänkt och väntar


kanske skrattar klipporna när
vågorna slår sig vita mot dem

kanske leker stjärnor tafatt när
molnen vaggar jorden till ro

kanske föder eken ollon bara för att
se dem störta mot marken

Kanske står vi stilla
när världen rör sig






Fri vers av frostyran
Läst 496 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-01-14 14:25



Bookmark and Share


    anakin
\"kanske vill den bara bära fram mossa till trädets fot\"
Väldigt sött faktiskt. Jag får en skön (somrig) känsla av dikten.
2007-05-26

  Mangal VIP
Det var många nya fina tankar för mig. Jättebra!
2007-03-10

  Jessica Ebbesson
Fantastiskt skrivet!
2007-01-14

  Mikael Lövkvist
Åh vilken dikt. Jag blev andlös. Wow.
Den här blev omedelbart till en
riktig favorit. Oj oj oj. Grattis vännen!
2007-01-14

    martinamartina
det här tycker jag är riktigt bra. framförallt dina metaforer.. sällan doppar de knäna.. åh, lovely. allt utom "kanske dansar stjärnorna när
molnen vaggar jorden till ro" är helt underbart. inget fel på det stycket egentligen, förutom att alla andra var vackrare. keep up!
2007-01-14
  > Nästa text
< Föregående

frostyran
frostyran