Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
07.01.16


Självmord

när man vill begå självmord,
hur ska man gå till väga?
när man vill dö,
hur ska man då göra?
när inget längre finns där,
vad ska man då ta sig till?
självmord som så många begår,
varför kan inte jag?
vad är igentligen fegt,
att ta sitt liv och lyckas,
eller att ha provat och misslyckats?
jag som många andra,
har det också svårt,
men hur ska man förbättra,
det som redan finns
och det som är borta?




Fri vers av Slisk Querzion Lindqvist
Läst 354 gånger
Publicerad 2007-01-16 03:16



Bookmark and Share


  Svartvit dröm
lev för att reta alla andra,
som någon gång kanske kommer vilja se dig misslyckas!
lev för stunden... lev för nuet...

lev idag!

du skriver på ett sätt som får läsaren att tänka efter.
på hur man själv beter sig emot andra, och hur man faktiskt lever.

jag älskar dina texter!

och även här hittade jag en del av din text som fick mig att fundera, en del som ja gillade lite mer:

"vad är egentligen fegt,
att ta sitt liv och lyckas,
eller att ha provat och misslyckats?"
2007-01-23

    *Zenobia*
Betygsätter inte denna dikten, kan inte, ämnet är sådant. Däremot kom jag att tänka på "Kallocain" av Karin Boye. "När man säger:jag orkar inte, så menar man: jag orkar inte leva. Man menar inte: jag orkar inte dö-för det orkar man. dö orkar man alltid. för då får man vara som man vill".

"Jag är en kugge. Jag är ett väsen som de tagit livet ifrån-Jag lever i alla fall-trots allt vad de har tagit ifrån mig-och just nu vet jag, att vad jag är tar vägen någonstans".

Och nog lever Karin Boye i mångas minnen, men livet hur det än ser ut, är för värdefullt att kastas bort.
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Slisk Querzion Lindqvist
Slisk Querzion Lindqvist