Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den kallas även 14:e januaristormen


Min vän Per

På med mössan, på med luvan

och en luva till.

Sen beger jag mig ut
i stormen.

Dövad till både hörsel
och känsla.

Per visar sig vara en skonsam
vän
till mina tankar.

Han bankar, slår och
dånar.
Så att jag inte längre
hör
vad de vill säga mig.

Han puttar mig
framåt
med stapplande steg.
Han pressar luften ur min
bröstkorg,
tills jag är tom
på ord jag
inte längre vill säga.

Där står jag,
tvingas öppna mig,
ta ett djupt andetag som
han pressar ner i mitt svalg.

Jag tar emot
tar emot

och svävar iväg

(med ny luft
i mina lungor.)




Fri vers av stronza
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-16 12:43



Bookmark and Share


  Sara Boström
välkommen tillbaka!
Så otroligt bra du skriver om stormen som dövar och samtidigt ger ny luft. I verkliga livet har jag dock svårt att se stormar som Gudrun och Per som vänner eftersom jag genom mitt jobb vet hur illa skogsägare drabbas...
2007-02-15

  Markattan
Ny - det ska ju självklart stå ny luft i lungorna...
2007-01-16

  Markattan
Nu luft i lungorna är precis vad vi behöver ibland och du har beskrivit processen på ett målande och jordnära sätt som jag som läsare lätt tar till mig.

Tänkte först på en helt annan Per när jag såg titeln, men det slog mig sedan att stormen kallas så...

Välkommen tillbaka!
2007-01-16
  > Nästa text
< Föregående

stronza
stronza

Mina favoriter
escapar