Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hatet

Hatet, det där blåsvarta,
jag minns hur starkt det kändes
och jag blir fortfarande rädd när jag minns det!

I vita rockar och med neutrala röster
förklarade dom
att det inte längre fanns något barn.

Så rullade dom in mej i en kvinnosal.
På sängbordet stod en kvarglömd bukett
med vissnade blommor.

Jag förstod direkt att den var tänkt till mej.
Föder man levande barn, får man fräscha blommor,
föder man döda, får man en vissen bukett.

Bland skrikande nyfödingar och lyckliga nyföderskor
låg jag i min säng och grät.
Men det var inte sorgens tårar, det var hatets.

Jag grät för att jag ville krossa och förstöra,
ville hämnas på alla som påstod,
att mitt barn inte längre fanns.

Jag ville straffa dom, plåga dom,
tvinga dom att ta tillbaka det.

Jag grät för allt ont som bubblade upp i mej.
Allt ont som jag skulle vilja göra mot dom men inte orkade.

Hatet, det där blåsvarta,
jag minns hur starkt det kändes
och jag blir fortfarande rädd, när jag minns det!

Blir rädd när jag tänker på
hur tunn och skör den är:
den där hinnan som ska skydda hjärtats renhet.

Blir rädd när jag tänker på
hur frestande det kan vara ibland
att släppa galenskapen lös.




Fri vers av Lena Nilsson
Läst 745 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-01-17 11:59



Bookmark and Share


  Albert
ja nu läste jag den igen
hmmm
är så glad att du slipper hatet nu, vännen!
Tack för ikväll förresten, det var såååå kul!!!
2007-10-07

    sunnanvind
Den här är så stark tycker jag!
Läs gärna "Under mitt hjärta"
på min sida...Mvh Janet
2007-01-23

  aftermath
oj... detta är starkt och omöjligt att kommentera. en tradgedi utan motstycke
2007-01-22

  SusanneStrömstedt
En enormt ofattbar sorg...
Att man ska behöva gå igenom nåt sånt
Jag fick missfall i vecka 28 och det var fruktansvärt.
Nu är detta 20 år sen,men jag glömmer aldrig
2007-01-22

    sunnanvind
starkt... jag var där själv,o gråter inombords . minnet av tomheten som bedövar o skriar... stor kram!
2007-01-19

  Lilla My* VIP
Mycket stark text o starkt skrivet!!
Berörs verkligen av den!
2007-01-19

  Lars Granlöf
Tur att skrivande finns... Det är en stark o ärlig berättelse som du förmedlar så vackert så bara formen får en att fälla en tår...
2007-01-17

  glittertindra
Även om det är ett änglabarn som kommer till världen så lever det alltid kvar i hjärtat och sinnet... Talande skrivet om ilskan som kommer när någon man älskar dör, och hur rädd man blir över dessa starka känslor..
2007-01-17

  Jack E. Gladh VIP
Ja, det är en vildhäst som hela tiden måste tämjas
om och om igen. Vilken ärlighet och klarhet som lever
i det du beskriver. Tufft!
2007-01-17

  Sanchez VIP
Uff, man ryser i hela kroppen av att läsa det här
2007-01-17

  Albert
vad ska man säga...
inga vettiga ord har jag nu
men... jag läser...

äkta starka känslor från en äkta stark människa
2007-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson