Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porträttet

 

 

ansiktet

 

i gråtoner

tecknade av

tidens linjer

 

anletsdragen

 

flor av

skymningstrådar

i stämningsband

 

minnet föder

 

mjuk blyerts skissar

ljus

från förr

skuggor inramar

nu

 

drömska landskap

 

mellan fårorna

skymtar sprickor

i åldrat kött

 

obeslöjande ögon

fångar betraktaren

 

sagovärld i

förvandling

 

blicken klar

 

jag har aldrig

 

naket speglas

skärvor i

spräckt läderliv

 

glömt

 

ett bräckligt leende

som om

dina läppar kunde forma

som om

din mun kunde tala

som om

liv kunde förstås

 

dina skepnader

för alltid

bevarade




Fri vers av Lillemor
Läst 733 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-01-18 16:21



Bookmark and Share


  aol
en så vackert målad dikt,
2013-12-13

  Vind
Båd' vacker och respektfull dikt och med en närvaro i det gemensamma rummet. Väldigt fin.
2013-03-10

  Gunnel André VIP
Ett sjusärdeles konstverk i flera avseenden!
2007-01-18

  Annette Andersson
Otroligt vacker poesi! Varför spart den under rubriken "Bara ord"?

Läser först hela dikten, det vill säga alla rader - gör min tolkningen av den
Läser sedan enbart de kursiva raderna - då framträder en helt annan dikt
Läser sedan bara de vanliga raderna - då framträder en tredje version
Mycket skickligt gjort!
2007-01-18

  Mike
En magisk text som målar upp dom vackraste bilderna!!!
2007-01-18

  Ronny Berk
har läst o begrundat...Du tecknar mjuka linjer...målar med ord...
2007-01-18

  Lilla My* VIP
Tittar i spegeln...
*Sagovärld i förvandling*:)

En mycket målande beskrivning
om anletsdragens förvandling
som inte bara är till det sämre med åren!
VACKERT!!
2007-01-18

    ej medlem längre
Vilken vacker dikt du har skrivit
helt fantastisk, full pott.
2007-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Lillemor