Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under skogens tak

 

 

 

Ah, riddaren

i själutrustning!

Regnmanteln skymmer dina sår!

Du blöder så...

Det rinner från varje sår!

 

Hur kan du räddas?

Vill du bli räddad?

Vill du fortsätta din själagång?

Vänta...

Det händer något...

 

Vind vägrar släppa

en enda av dina blodsdroppar!

Solens varmaste stråle

lägger sig på din arm...

Älvan förtrollar växter...

De reser upp din kropp!

 

Riddaren! Fortsätt!

De har bestämt!

Din väg är rätt.

Din själ...

 

 

 

 




Fri vers av KonstigaKatter
Läst 629 gånger
Publicerad 2007-01-20 15:25



Bookmark and Share


    rosentagg
bokmärkt. helt klart.
2007-01-25

  Annette Andersson
Så underbart skrivet. Poesi av hög klass. Förmedlar bilder, känslor och stimulerar fantasin. Härlig språkrytm!
2007-01-25

  J. Novkovic
härligt sagolikt och orginellt! :)
2007-01-24

    Gyllene Varg
Poetiskt i ordets finaste bemärkelse.. vilket bildspråk!
Dessa rader fastnade jag särskilt för:

'Solens varmaste stråle

lägger sig på din arm...'

Dessutom lyckas din dikt beröra på ett personligt plan också.. mycket vackert skrivet.
2007-01-21

    JJ VIP
"Regnmanteln skymmer dina sår" är en riktigt bra berättande rad i riktigt bra berättande dikt! Mvh. JJ.
2007-01-21

  Herr Morris
Riddarens sår blöder
blodet av de liv han tagit
de länder som han räddat
åt sin konung
fick aldrig tid att lära sig
stava, så de skriver
"du själ, vårt land"
med blödande hand


Gillar denna mycket!
2007-01-21

  Micael Axelsson
Oh vet inte vad det är, men det är den mixade känslan
av att man läser saga, poesi och metaforism som efterlämnar
en härlig smak i sinnet... och får min fantasi att skena iväg
på egna vägar.
2007-01-20
  > Nästa text
< Föregående

KonstigaKatter
KonstigaKatter